Praktisk överdrag till hörnsoffan utomhus

Praktisk överdrag till hörnsoffan utomhus

Även om du inte kan styra över väder och vind, kan du se till att skydda din hörnsoffa mot alla typer av väder. Med ett praktiskt möbelöverdrag för stora och små hörnsoffor är dina möbler skyddade året om. 

Hitta din Bag’in

Varför välja Bag’in?

  • Kvalitetsprodukter med 5 års garanti
  • Stilren förvaring av utemöbler
  • Det tar endast 3-4 minuter att packa ihop!
  • 100 % vattentäta

Överdrag utemöbler hörnsoffa

Bag’in är ett norskt företag som utvecklar och säljer möbelskydd för utemöbler och som är anpassade för att klara av våra nordiska väderförhållanden. Möbelskydden är designade för att skydda dina möbler under höst och vinter i ett hårt nordiskt klimat, samtidigt som de passar lika bra som överdrag till dina trädgårdsmöbler under sommaren.

Vad gör Bag’in så unik? Läs mer här!

Varför ska man använda möbelskydd till trädgårdsmöbler? 

När sommarsäsongen är över är det tyvärr alldeles för många som lämnar utemöblerna utomhus utan något form av skydd. Med vårt överdrag för trädgårdsmöbler, även anpassade för hörnsoffor, skyddar du dina möbler från väder och vind, och ser till att de håller sig i gott skick till nästa säsong.

Lika aktuellt sommar som vinter

Även om överdraget är designat för att stå emot både höststormar och vinterkyla kan överdraget, åtminstone överdelen av din Bag’in, även vara smart att använda på sommaren. 

Det är inte bara de kallare årstiderna som kan förstöra utemöblerna. Under sommaren kan dina möbler uppleva allt från duggregn, stark sol, vind och inte minst pollen, damm och fågelspillning.

Sommarskydd till din hörnsoffa

Möbelöverdragen från Bag’in kommer med en nedre del och en överdel som du enkelt fäster samman till ett fullständigt skydd. På så sätt får du en skyddande konstruktion som påminner om en väska som säkerställer ett bra skydd mot väder och vind. En mycket enkel och praktisk lösning för vinterförvaring, som även utgör en stilren förvaring håller terrassen.

På sommaren kan det kännas lite krångligt att behöva packa in möblerna med över- och underdelen. Därför är användningen av endast överdelen perfekt möbelöverdrag under sommaren. Du kan enkelt täcka över möblerna när de inte längre ska användas under dagen, när du ska på semester, eller när det kommer en överraskande regnskur. Om det blåser starkt kan du använda STORM ANCHOR för att förhindra att överdraget blåser av.

Skydda din utesoffa året om

Om du vill förlänga livslängden på din hörnsoffa så länge som möjligt rekommenderar vi att packa möblerna på vintern och använda skydd på sommaren. I vår webbutik hittar du möbelöverdrag i flera storlekar, så att du kan hitta ett överdrag som motsvarar dina behov.

 

We’ve got you covered.

Hitta din Bag’in

Ta hand om dina utemöbler

För att bevara utemöblerna i gott skick så länge som möjligt är det en bra idé att investera i ett möbelöverdrag. Inte nog med att du ser till att möblerna håller längre eftersom de får det bästa skyddet mot alla typer av höst- och vinterväder. Ovandelen kan även användas som väderskydd på sommaren för att skydda mot regn, damm, pollen och fågelspillning.

Håll dig uppdaterad gällande nyheter, kampanjer och mycket mer - anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Vanliga frågor och svar

Kuddar och dynor bör inte förvaras i möbelskyddet under vintern om de inte tål kondens och fukt. När Bag’in förvaras utomhus blir det samma klimat och luftfuktighet inne i påsen som utanför. Därför bör kuddar och andra produkter som inte tål väder och vind förvaras inomhus vintertid.

Tänk på att Bag'in även kan användas som överdrag på sommaren, då kan du förvara kuddar och filtar i den.


Det är inget krav, men för att minska mängden fukt inne i påsen rekommenderar vi att du torkar av utemöblerna först. Möbelskyddet är utformad med en ventilerad botten som leder bort vattenansamlingar, samt ventilationskanaler i varje hörn som säkerställer bra luftflöde. Med de temperaturskiftningar vi kan uppleva i det svenska klimatet blir det fortfarande viss kondens.


Bag’ins möbelöverdrag är tillverkade av vattentäta material. Våra möbelöverdrag anpassade för det nordiska klimatet har en vattenpelare på hela 20 000 mm, medan våra produkter anpassade för medelhavsklimat har en vattenpelare på 10 000 mm.

Om vatten ligger kvar i pölar på ovanpå skyddet under en längre tid kan det så småningom tränga igenom materialet. Det är därför en bra idé att göra en "topp" på överdraget så att vatten och snö rinner av naturligt utan att lägga sig i gropar.


Det är en av de vanligaste frågorna vi får, och tyvärr finns det lika många svar som det finns trädgårdsmöbler.

I sortimentet för vårt nordiska klimat kan du välja mellan fyra storlekar: Small, Medium, Large och Extra Large. Vi rekommenderar att du utgår från den största möbeln du har - till exempel utebordet eller utesoffan - och väljer storlek utifrån dess längd och höjd. Om fler möbler ska staplas på längden eller bredden måste du gå upp en storlek eller två.


Våra produkter

Fler tips och tricks

Läs mer om bag'in

Ska du till sydligare breddgrader i vinter? Kom ihåg att ta med Mediterranean Bag

Ska du till sydligare breddgrader i vinter? Kom ihåg att ta med Mediterranean Bag

Utemöbler som står på terrasser och balkonger i länder med varma temperaturer året runt möter inte samma utmaningar som möblerna här hemma, men de ...
Bruksanvisning

Bruksanvisning

Denna bruksanvisning är tänkt som en hjälpande hand för dig som precis köpt din första Bag'in.
Bag'in intar Oslos nyaste takterrassrestaurang på Sommerro

Bag'in intar Oslos nyaste takterrassrestaurang på Sommerro

På Oslos nyaste takterrassrestaurang står bord och stolar välplacerade under rejäla och vattentäta möbelskydd.