MER ÄN 44 000 SÅLDA – FÖRVARINGSMAGI HEMMA OCH PÅ STUGAN

Bruksanvisning

Nedan finner du våra bästa tips och tricks för var Bag’in ska placeras, hur utemöblerna ska staplas, samt råd om hur du håller möbelskyddet i gott skick och packar ihop den till våren.

Mycket lätt att använda

Att kämpa på med presenning och rep precis innan den första snön fallet vågar vi påstå att få ser fram emot. Det kanske allra bästa med en Bag’in är att den går snabbt och smidigt att packa ihop, och du kan enkelt göra det på egen hand.

Steg 1 – Packa upp

Bag’in kommer i två förvaringspåsar. Den svarta påsen innehåller den nedre delen, den vita innehåller den övre delen.

Det allra första du ska göra är att välja en lämplig plats utomhus. Terassgolv i trä är optimala. Har du en stenbelagd uteplats är det viktigt att placera Bag’in där marken sluttar så att vatten enkelt kan rinna bort. Det är viktigt att du inte placerar din Bag’in på gräs eller jord och inte heller under ett sadeltak som snö kan falla från.

Se också till att ytan är jämn, utan trasiga träplankor, skruvar och spikar som kan skada undersidan.

Nu är det klart att placera den nedre delen på golvet eller marken för att sedan stapla möblerna ovanpå. Den röda pilen på underdelen markerar var de två delarna kommer att sättas samman – det är en bra idé att placera denna del där det är enkelt att komma åt möblerna.

Steg 2 – Placering av möbler

För att få en snabb överblick över hur mycket utrymme du kommer att ha i din valda Bag’in rekommenderar vi dig att börja med de största möblerna. Se till att möblerna är torra när du packar in dem. För att använda utrymmet på bästa möjliga sätt bör du stapla smart och se till att möblerna står stabilt mot underlaget.

Ett annat bra tips är att stapla möblerna på ett sätt som låter vatten och snö rinna av naturligt. Alla våra Nordic Bags har en vattenpelare på 20 000 millimeter, och tål en bra regnskur, men om vatten ligger kvar i pölar ovanpå tyget kommer det så småningom att sippra igenom. Vi rekommenderar därför att bygga en topp ovanpå möblerna så att vatten och snö kan rinna av naturligt.

Tips:

Se till att minsta möjliga yta ligger mot underdelen och placera aldrig bordsskivor mot underdelen då detta kan förhindra Bag’ins ventilerande egenskaper. Undvik att förvara kuddar och annat som inte tål vinterkylan inne i din Bag’in.

Steg 3 – Lägg på överdelen

Dra överdelen över utemöblerna och se till att den röda triangeln på överdelen möter den röda triangeln på underdelen. Se till att överdelen inte fastnar någonstans. Om tyget blir för spänt för att enkelt kunna stänga har du packat in för mycket möbler.

Steg 4 – Överdel och underdel kopplas samman

Den övre delen och den undre delen sammansluts med hjälp av en dragkedja. Lyfter du på skyddskanten när du fäster dragkedjan så förhindrar du att den fastnar. Undvik att använda våld – dragkedjan är av bra kvalitet och ska kunna glida lätt.

Se till att ventilationskanalerna inte är täckta och att de är placerade nedåt, så att vatten inte kommer in i öppningarna. Längst ner och i mitten av Bag’in kan du dra åt dragskorna så att tyget omsluter innehållet ytterligare. Remmarna i hörnen kan fästas i våra säkringsankare, om din uteplats utsätts för hård vind, eller om utemöblerna väger väldigt lite.

Detta bör du inte förvara i din bag’in under vintern

Själva möbelskyddet är designat för att kunna stå ute i alla väderförhållanden, men det är inte nödvändigtvis fallet för de möbler och föremål som du vill förvara inne i din Bag’in. Innanför tyget kommer både temperatur och luftfuktighet att variera beroende på vilket väder som råder utanför, vilket gör att bland annat dessa produkter inte passar att förvara i Bag’in under vintern:

 • Trämöbler
 • Kuddar och dynor
 • Mattor
 • Glasskivor
 • Krukor som inte tål kyla
 • Växter

Nu är du och dina utemöbler redo för hösten och vintern, men det finns fortfarande en del att tänka på under höst-och vintermånaderna samt innan utemöblerna packas upp till våren:

1. Ta bort vattenpölar regelbundet

Genom att skaka av vattenpölarna från tyget efter kraftiga skyfall ser du till att din Bag’in håller längre, samtidigt som påsen torkar betydligt snabbare.

2. Rengöring innan du packar ihop

När vårsolen äntligen når oss efter en lång höst och vinter är det dags att ställa i ordning uteplatsen igen. Det är troligt att det har samlats både smuts och löv på överdraget under vintern.

Skölj överdraget och använd tvål vid behov, till exempel milt tvålvatten som gröntvål. Låt överdraget torka i vinden eller häng upp det så att det är helt torrt innan du packar ihop det och förvarar det.

3. Packa ihop

 • Placera överdelen av din Bag’in någonstans på terrassen där du kan sträcka ut den helt platt.
 • Vik in sidorna så att tyget bildar en fyrkantig form.
 • Använd förvaringsväskan (den vita) som ett mått så du kan se hur mycket du behöver vika ihop tyget för att det ska få plats i väskan.
 • Vik och rulla ihop tyget så hårt som möjligt så att det får plats i förvaringsväskan.
 • Upprepa samma procedur för underdelen av din Bag’in.