MER ÄN 44 000 SÅLDA – FÖRVARINGSMAGI HEMMA OCH PÅ STUGAN

Så minskar Bag’in sitt miljöavtryck

Med Bag’in förlänger du livslängden på dina utemöbler, vilket är lika bra för miljön som för din plånbok. Men visste du att Bag’in även vidtar många andra bra åtgärder för att minska sitt miljöavtryck?

Därför bryr vi oss om miljön

Miljöfrågan är viktigare än någonsin och vi på Bag’in är glada över att se att våra kunder blir allt mer miljömedvetna. Mentaliteten kring att använda och kasta produkter försvinner till förmån för underhåll av det man redan har. Många väljer att köpa begagnat istället för nytt.

Bag’in skapades just av denna anledning; att ge optimal förvaring och skydd till utemöbler och andra objekt som förvaras utomhus, så att de håller så länge som möjligt.

Dessa utemöbler här har inte klarat sig igenom vintern.

Alla kan göra något för att minska sitt miljöavtryck, men den viktigaste förändringen måste göras av varje enskild konsument. Därför är vi otroligt glada över att se att konsumentbeteendet är på väg att förändras.

Många är måna om att minska sitt eget avfall och minimera klimatavtrycket och allt fler vill lära sig att bevara och underhålla sina saker istället för att köpa nytt. Vi på Bag’in hjälper gärna till – det här är något vi verkligen brinner för!

Därför är vårt viktigaste budskap: Ta hand om dina utemöbler!

Bag’in är en kvalitetsprodukt

Med rätt förvaring kommer utemöblerna att se bra ut, år efter år.

Klimat och miljö är våra viktigaste frågor och det återspeglas i våra produkter. Våra möbelöverdrag är tillverkade av det mest slitstarka och hållbara material vi kunnat hitta och innehåller TPU-polyester. TPU är ett membran som gör materialet mycket vattentätt.

TPU-polyester är ett väderbeständigt och starkt material, vilket är mycket viktiga egenskaper för en produkt som ska användas utomhus. Bag’in ska inte bara tåla regn och snö utan även temperaturskillnader, kraftiga stormar och föroreningar från luften. Utöver detta ska överdragen vara användarvänliga, lätta att bära med sig och se snygga ut på terrassen.

3 ÅRS GARANTI

Bag’in är en produkt som uppfyller alla viktiga kvalitetskrav, och vi har så stor tilltro till våra produkter att vi erbjuder 3 års garanti. Garantin gäller sömmar, dragkedjor, handtag, ventilationskanaler och själva materialet som Bag’in är tillverkat av.

Kom ihåg att Bag’in måste rengöras och underhållas varje år för att garantin ska gälla. 

Tillverkning i kina

Grundaren av Bag’in, Kåre Normann Sekkesæter, är mycket mån om miljö och hållbarhet.

Till en början var vi skeptiska till att flytta produktionen till Kina, men vi kom så småningom i kontakt med kinesiska fabriker som uppfyllde de krav vi ställde på tillverkningen:

  • Våra produkter och vårt varumärke måste skyddas via upphovsrättslagen.
  • Produktion och utveckling ska ske i linje med Bag’ins värderingar.

Det är viktigt för oss att de anställda på fabriken har goda arbetsvillkor, både gällande lön och välfärd. Dessutom ska FN:s riktlinjer för miljö, användning och avfallshantering följas. Vi har personligen besökt fabriken i Kina och sett till att dessa krav uppfylls.

Leverans till hela världen

Bag’ins produkter har sålts till mer än 18 länder världen över, och varor som transporteras både långa och korta sträckor är naturligtvis en stor belastning på miljön. För att minska belastningen som kommer från oss så mycket som möjligt har vi vidtagit en rad åtgärder.

För det första har vi tagit bort så mycket plast som möjligt i leveranskedjan. Det är vanligt att linda in varor som transporteras med båt i plast på grund av de stora temperaturskillnader som uppstår under frakten, men med Bag’in är detta inget problem! Vår produkt är redan gjord för att tåla vatten och växlande temperaturer.

För det andra är Bag’in paketerad i ett platt format. Vi gör detta för att undvika att transportera luft runt i världen, och för att minska utrymmet som Bag’in behöver under transporten.