MER ÄN 44 000 SÅLDA – FÖRVARINGSMAGI HEMMA OCH PÅ STUGAN

Vattenpelare

En vattenpelare är en måttenhet som används för att bedöma vattentätheten hos olika material. Detta är särskilt viktigt när det kommer till kläder och utrustning som skyddar mot vatten, såsom regnkläder, tält eller förvaringsprodukter som kommer att lämnas utanför. Precis som Bag´in. Här ger vi dig en introduktion till vad vattenpelare betyder!

Vattenpelare mäts vanligtvis i millimeter (mm) eller centimeter (cm) och avser höjden på en vattenpelare som ett material tål innan vatten börjar tränga in. Om ett material till exempel har en vattenpelare på 10 000 mm betyder det att det klarar en vattenpelare på 10 000 mm innan det börjar läcka. För att bestämma vattenpelaren för ett material läggs materialet under en vattenpelare och det registreras när vattnet börjar tränga in. Ju högre vattenpelaren är innan vattnet tränger in, desto bättre är materialet för att motstå inträngning av vatten.

Enkelt uttryckt kommer ett material som har en 10 000 mm vattenpelare bara att passera genom vatten när trycket från 10 meter vatten placeras ovanför det.

Här är en förklaring av vattenpelarens olika stadier och vad de betyder:

10 000 mm vattenpelare:
Detta är en bra vattenpelare för material som används i måttligt regn och snöfall. Möbler med denna vattenpelare kommer att kunna skydda sig mot normala skyfall och lätta snöfall.

15 000 mm vattenpelare:
En vattenpelare på 15 000 mm ger ett ännu bättre skydd och lämpar sig för områden med täta regn och måttliga snöfall. Möblerna tål mer nederbörd och kommer att vara pålitliga i de flesta väderförhållanden.

20 000 mm vattenpelare:
Denna nivå av vattenpelare är lämplig för platser med kraftigt regn och betydande snöfall. Möblerna kommer att kunna hålla sig torra och i gott skick under mer krävande väderförhållanden.

25 000 mm vattenpelare:
Detta är en mycket hög vattenpelare som är idealisk för områden med extremt kraftigt regn och stora mängder snö. Möblerna kommer att vara mycket pålitliga och klara även de mest utmanande väderförhållandena. Modellerna från Bag´in har denna vattenpelarcertifiering!

En vattenpelare på 25 000 mm är en extremt hög nivå av vattentäthet och är särskilt lämplig för utomhusskyddsprodukter som kommer att stå ute hela vintern. Det betyder att tyget tål kraftigt regn, smältande snö och is och till och med långvariga våta förhållanden utan att tillåta att vatten tränger in. En väska med en vattenpelare på 25 000 mm ger exceptionellt skydd och säkerhet för dina utemöbler - och tillsammans med korrekt förvaring och underhåll kommer denna typ av väska att bidra till att det du packar inuti förblir i toppskick hela vintern. gilla detta så lite som möjligt på dina utemöbler under lågsäsong.

«Fungerar utmärkt!»

"Vi har köpt 2 påsar i höst och är supernöjda. Vi har faktiskt öppnat en påse för att fylla den ytterligare efter ett par månader. Allt var torrt och fint.”

Anne-Britt

Skydd mot snö och is:
När vintern kommer med sin snö och is är det avgörande att skydda dina utemöbler. En påse med en vattenpelare på 25 000 mm ser till att snösmältning inte tränger in i materialet. Detta förhindrar potentiella skador när snön återfryser, vilket kan leda till sprickor och deformationer på dina möbler.

Motstånd mot regn och fukt:
Även om vintern ofta förknippas med snö kan regn också förekomma. En hög vattenpelare skyddar dina utemöbler mot inträngning av regn och fukt, vilket kan vara lika skadligt som snö och is. Detta är särskilt viktigt för möbler av trä eller textilier, eftersom de är särskilt känsliga för fuktskador.

Lång livslängd:
Material med en vattenpelare på 25 000 mm är kända för sin överlägsna hållbarhet. En väska gjord av sådant material kommer att ha en lång livslängd och kunna motstå även de mest krävande vinterförhållandena utan att förlora kvalitet eller skyddande egenskaper.

Nordic

För det fuktiga, hårda klimatet i norr

Mediterranean

För varma, soliga områden