Så började Bag'in-äventyret

Tips och tricks

Så började Bag'in-äventyret

Grundaren av Bag'in, Kåre Sekkesæter, hade en unik idé som han trodde på. Nedan kan du läsa om hans första marknadsundersökning och om varför han ansåg att Bag'in var en produkt värd att satsa på.

HITTA DIN BAG'IN

Den första prototypen av Bag'in gjordes av Kåre och hans svärmor 2017, och testades på ett lite okonventionellt sätt. Kåre tog med prototypen ut i kvarteret och knackade på över 100 dörrar och frågade: "Får jag packa ihop dina utemöbler?". Feedbacken från grannarna var överväldigande positiv. 

Viktig process

I över en månad åkte Kåre Sekkesæter runt till de närmaste grannarna i Drøbak för att förstå sig på den potentiella marknaden bättre. Syftet var att ta reda på om det var fler som hade upplevt att en presenning inte skyddade utemöblerna på ett fullständigt sätt, vilket Kåre och hans svärmor dessvärre själva hade fått erfara en gång när de kom fram till sommarstugan i Hvaler 2016.

Totalt erbjöds 111 hushåll möjligheten att få sina utemöbler inpaketerade i en Bag'in. Kåre kunde visa 99 av dem hur enkelt det var att packa ihop möblerna i möbelskyddet, och hur snyggt det såg ut på terrassen efteråt.

Bra respons på marknaden

Med bra feedback och 90 namn på listan över vilka som ville bli kontaktade när produkten väl var till salu, blev det tydligt att detta var en produkt som fler ville se på marknaden.

"Jag behöver också en sådan!", var den vanligaste kommentaren.

Kåre fortsätter med att förklara varför han knackade dörr, och varför det var en bra idé:

– Samtidigt som jag fick träffa potentiella kunder fick jag också en värdefull inblick i vilka typer av utemöbler som fanns där ute, och vilka storlekar folk behövde, säger Sekkesæter.

Möbelöverdrag och snö

Bilden visar en av de första prototyperna av Bag'in.

Fick experthjälp

Kåre insåg tidigt att han behövde hjälp med att starta upp företaget. Med sig i teamet fick han Øivind Solgård-Jensen som marknadschef och tidigare CFO för XXL, Krister Pedersen, att ta hand om strategi, ekonomi och kommersialisering.

Kåre sökte länge efter lämpliga produkttillverkare, och kom slutligen i kontakt med grundarna av PramPack och Douchebag, och fick genom dem kontakt med en tillverkare i Kina.

Två saker var extra viktiga för Kåre: för det första ville han att tillverkningen och utvecklingen av möbelskydden skulle ske i linje med Bag'ins önskemål och vision. För det andra ville han att fabriksarbetarna skulle ha bra arbetsvillkor.

De anställda skulle ha det bra ekonomiskt och fabriken skulle följa FN:s riktlinjer för miljö, materialförbrukning och avfall. Detta säkerställer kvaliteten på produkterna samtidigt som de produceras på ett hållbart sätt. Bag'in-teamet har själva besökt fabriken i Kina för att se till att dessa krav uppfylls.

Läs även: Glöm presenning – utemöbler förtjänar Bag'in

Expansion och större utbud

Bag'in har sedan lanseringen 2018 sålt slut på sitt produktlager varje höst, och öppnade för handel i Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna sommaren 2021. Senare samma år kom nyheten om Mediterranean Bags, som skyddar mot UV-strålar, sand och insekter i geografiska områden med varmare klimat.

Bag'in kommer nu i fler storlekar än tidigare:

Nordic Bags:

  • Ona (Stl S)
  • Færder (Stl M)
  • Lista (Stl L)
  • Utvær (Stl XL)

Mediterranean Bags:

  • Capri (Stl S)
  • Rio (Stl M)
  • Palma (Stl L)

HITTA DIN BAG'IN

– Utveckling och tillväxt är alltid roligt, och vi ser att vi erbjuder en produkt som folk behöver – oavsett om det är i stugan, hemma på altanen eller till fritidshuset i söder, avslutar Kåre.

våra produkter

Fler tips och tricks

Läs mer om bag'in

Ska du till sydligare breddgrader i vinter? Kom ihåg att ta med Mediterranean Bag

Ska du till sydligare breddgrader i vinter? Kom ihåg att ta med Mediterranean Bag

Utemöbler som står på terrasser och balkonger i länder med varma temperaturer året runt möter inte samma utmaningar som möblerna här hemma, men de ...
Bruksanvisning

Bruksanvisning

Denna bruksanvisning är tänkt som en hjälpande hand för dig som precis köpt din första Bag'in.
Bag'in intar Oslos nyaste takterrassrestaurang på Sommerro

Bag'in intar Oslos nyaste takterrassrestaurang på Sommerro

På Oslos nyaste takterrassrestaurang står bord och stolar välplacerade under rejäla och vattentäta möbelskydd.