Så staplar du möblerna på rätt sätt

Här följer en detaljerad guide till hur du optimerar inpackningsprocessen av utemöbler med överdrag från Bag’in. Genom att packa in på bästa sätt får du plats med så mycket som möjligt, utöver att vatten och snö rinner av bagen, utan att medföra onödigt slitage.

Guiden gäller både för Nordic Bags och Mediterranean Bags i alla storlekar.

SE URVALET HÄR:

 • steg 1

  Välj ett lämpligt område där du vill att möblerna ska förvaras under vintern. Lägg ut underdelen på ett sätt så att du kan gå runt bagen, så att du kan fästa dragkedjan hela vägen runt.

  När du bestämmer dig för plats, så se till att vatten inte kan samlas under eller runt bagen. Terrasser är lämpliga då vatten kommer att rinna igenom sprickorna. Gräs rekommenderas inte, och vill du lägga den på klinker eller plattor så måste du försäkra dig om att vatten har någonstans att ta vägen.
 • steg 2

  Placera de största möblerna först, innan du fortsätter med de mindre möblerna. Utrymmeseffektiva lösningar gör att du kan stapla fler möbler.

  Om du installerar väljer att förvara utomhuskuddar som tål vatten och frost, se till att inte placera dem direkt mot tyget, utan helst mellan möbler.
 • steg 3

  När möblerna är på plats är det smart att skapa en topp, som du ser man har gjort med den vita stolen på bilden. På så sätt förhindrar du ansamlingar med vatten eller snö som kan leda till att vattenpölar blir liggande på toppduken. Det kan skapa slitage på bagen.
 • Steg 4

  När alla möbler är placerade på underdelen lägger du toppduken över, och fäster ihop de båda med dragkedjan.

Så kopplar du dragkedjan

Om din uteplats är belägen på ett vindutsatt område så rekommenderar vi vår säkringsförankring STORM ANCHOR. Den är testad i stark storm och garanterar att möblerna inte flyttar på sig.

Andra tips:

Se till at luftventilerna inte är övertäckta – Det är viktigt att se till att luftluckorna i varje hörn får hänga fritt och att det kommer in tillräckligt med luft. Försäkra dig om att du har tillräckligt med utemöbler i bagen så att luftluckorna inte släpar i marken.

Förvaring av dynor – Vi rekommenderar inte att man förvarar dynor i Bag’in. Det uppstår vanlig kondens, vilket de flesta dynor inte tycker om. Det kommer vara samma temperatur i bagen som det är ute, så allt som förvaras måste tåla den kalla vintern.

Se upp för vassa kanter – Var försiktig med vassa kanter så att de inte förstör tyget. Det kan vara smart att trä en strumpa över vassa bordsben.

Sommaröverdrag – Toppduken passar perfekt som sommaröverdrag. På så sätt håller du pollen, damm och fågelspillning borta om du inte ska använda möblerna på ett tag.