Tips och tricks

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Detta är en av de vanligaste frågorna vi får, och tyvärr finns det lika många svar som det finns trädgårdsmöbler.

I Nordic Bags-sortimentet kan du välja mellan fyra storlekar: Small, Medium, Large och Extra Large. Vi rekommenderar att du utgår från den längsta möbeln du har – till exempel utebordet eller utesoffan – och väljer storlek baserat på längden. Ska flera möbler staplas på längden så måste du välja en större storlek.


Dynor bör inte förvaras i bagen på vintern om de inte tåler kondens och fukt. När Bag’in förvaras utomhus kommer den ha samma klimat och luftfuktighet inne i bagen som utanför. Således för dynor och andra produkter som inte tål väder och vind förvaras inomhus om vintern. 

Kom ihåg att toppduken från Bag’in även kan användas som överdrag om sommaren, och i så fall kan du förvara dynor och mattor i den över natten eller under en kortare period.


De flesta blir överraskade över hur mycket som får plats i en Bag’in. Så länge du staplar rätt, får du plats till både utebord och stolar, loungesetet, solbäddar och andra trädgårdsmöbler. Men varför sluta där? Fyll tomrummen med delarna från studsmattan, rulla in cyklarna, gör plats till grillen, rulla in gräsklipparen och toppa det hela med en skottkärra.  


Vi har full tilltro på lösningen och tillhandahåller därför 5 års garanti på våra produkter. Kom ihåg att du måste rengöra Bag’ins överdrag efter bruk för att garantin ska vara giltigt. 

Garantin gäller sömmar, dragkedjor, handtag, luftkanaler och materialet som Bag’in är gjort av. Notera att garantin inte täcker det som förvaras inne i bagen. 


Det är inte ett krav, men för att minska mängden fukt inne i bagen rekommenderar vi att du torkar utemöblerna först. Bag’in är designad med en ventilerad botten som leder bort vattenansamlingar, samt luftkanaler i varje hörn som säkerställer bra luftgenomströmning. Med temperatursvängningarna i det svenska klimatet kommer det trots det att förekomma lite kondens.


Med rätt underhållning kan du förstärka materialets egenskaper och förlänga livslängden på din Bag'in.

Skölj överdraget och använd tvål vid behov, till exempel milt tvålvatten som gröntvål. Låt överdraget torka i vinden eller häng upp det så att det är helt torrt innan du packar ihop det och förvarar det.


Nordic Bags bör inte användas i södra områden, då materialet har lägre UV-skydd och inte är gjort för att tåla extrem sol.

Du kan använda Mediterranean Bags i Norden, men observera att påsen har en vattenpelare på 10 000 mm, jämfört med Nordic Bags som har 20 000 mm. Nordic Bags är också designade för att göra det lättare för regn och snö att rinna av. Om du ändå vill använda Mediterranean Bags i Norden rekommenderar vi att du placerar Bag’in under tak på vintern.


Ja, Bag’in är utvecklad just för att användas om vintern för förvaring av utemöbler. Det är ett enklare och bättre alternativ till presenning och rep, som kan förlänga livslängden på dina utemöbler. 


Bag’in är tillverkad i vattentäta material. Nordic Bags har en vattenpelare på hela 20 000 mm, medan Mediterranean Bags har en vattenpelare på 10 000 mm. 

Om vattnet blir liggande i pölar på överdraget under lång tid kan det till slut tränga igenom materialet. Det är därför smart att göra en “topp” på bagen så att vatten och snö naturligt rinner av utan att lägga sig i gropar. 


Lite kondens i bagen är helt normalt. När Bag’in förvaras utomhus kommer det vara samma klimat och luftfuktighet inne i bagen som utanför. Med de temperatursvängningar som vi har i Sverige, kommer det alltid att bildas lite fukt i lösningen.

Därför har vi gjort en ventilerad botten och luftkanaler i varje hörn, som säkerställer god luftgenomströmning. Det är viktigt att luftkanalerna får stå fritt så det kan göra sitt jobb, och motverka fuktighet och jordslag.


prenumerera på vårt

nyhetsbrev

smart och enkel

förvaring

Bag’in har en otroligt smart design som gör det snabbt och enkelt att packa in utemöblerna för säsongen. Rulla ut den nedersta delen på ett passande underlag och stapla möblerna i ett block på toppen. Det är viktigt att Bag’in placeras på en plats där överskottsvatten kan rinna bort, till exempel på stenplattor eller trall. 

När du är färdig med att stapla möbler och andra föremål, placerar du överdelen på toppen och fäster ihop de två delarna med den solida dragkedjan. 

we've got you covered